logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Decizie scandaloasă a Comisiei Centrale de Disciplină,

tn-flaviu-sasaeac-presedinte-acs-potaissa-turda-handbal

care a ”uitat” să-l suspende pe Vladimir Rusia!
Comisia Centrală de Disciplină a luat o decizie scandaloasă în cazul jucătorului Vladimir Rusia (HC Odorhei), care a văzut direct cartonașul roșu în partida de la Turda, fiind recidivist în cazul unei comportări sportive agravante. CCD a ”uitat” să-l suspende pe jucător, cum era normal, ajutând astfel HC Odorhei să nu tremure în fața celor de la Potaissa Turda, după pierderea primului meci din Play-Off.

În cazul lui Vladimir Rusia, care a văzut direct cartonașul roșu la Turda, după un gest nesportiv la adresa lui Michal Urban, Comisia Centrală de Disciplină a decis: ”sanctionarea sportivului RUSIA VLADIMIR (HC Odorhei) cu 1600 lei penalizare, termen de achitare 01.05.2015, pentru comportare nesportiva grava, conf. Art. 50.2 lit b cu aplicarea Art. 13.2”.

Numai că, același jucător era în stare de recidivă, după ce, într-o partidă disputată la Dunărea Călărași, cu 18 zile înaintea jocului de la Turda, Vladimir Rusia a primit tot un cartonaș roșu, după un cap în gură aplicat unui jucător călărășean. Caz în care Regulamentul vorbește despre o situație agravantă, de care Comisia Centrală de Disciplină se face că nu a auzit! Pe ”logica” CCD, Rusia ar putea din nou să-i dea un cap în gură unui jucător turdean, iar cartonașul roșu nu i-ar atrage nicidecum eliminarea pentru următorul joc (cum e normal), ci... probabil o dublare a amenzii! ”Logica” după care a luat decizia Comisia Centrală de Disciplină depășește orice înțelegere sau interpretare a Regulamentului!

Oficialii clubului Potaissa au făcut apel

Oficialii echipei turdene au făcut apel împotriva deciziei Comisiei Centrale de Disciplină, privind sancționarea jucătorului Vladimir Rusia, pentru ”comportare sportivă gravă”, o decizie în acest sens urmând a fi luată în această săptămână.

Președintele clubului, Flaviu Sâsâeac, spune în apelul făcut că CCD a constatat în mod direct incidența prevederilor ”art.13.2. Recidiva antrenează automat o agravare a sancțiunii, prevăzută pentru abaterea săvârșită”, ținând cont de precedenta sancțiune, pe care același jucător a primit-o după comportarea nesportivă de la Călărași. Astfel, oficialii clubului turdean consideră că Regulamentul este cât se poate de clar și că după ce un jucător a primit amendă, pentru un gest nesportiv care i-a atras cartonașul roșu, următoarea sancțiune în caz de recidivă (cum e cazul lui Vladimir Rusia), nu poate fi tot o amendă, ci o sancțiune dintr-o clasă superioară ca și gravitate, respectiv suspendarea.

”Vă rugăm să țineți cont de faptul că dacă se va trece atât de ușor cu vederea gravitatea unor gesturi sportive cu amenda, care mai sunt și neconforme cu aplicarea corectă a prevederilor Regulamentului disciplinar, se poate încuraja atitudinea nesportivă gravă sau grosolană a unor sportivi predispuși la un astfel de comportament”, atrage atenția Flaviu Sâsâeac.

Presa națională de specialitate a sesizat și ea ”ciudățenia”!

”O nouă decizie luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Română de Handbal stârneşte discuţii şi ridică semne de întrebare în privinţa modului cu se împarte dreptatea. În mai puţin de o lună, Vladimir Rusia, jucătorul echipei HC Odorhei, a primit direct două cartonaşe roşii pentru comportare nesportivă grosolană şi de fiecare care dată Federaţia Română de Handbal l-a sancţionat cu ...amendă!”, atrage atenția Prosport, în articolul”Liber la bătaie! Dacă ai "avocaţi" buni, scapi de suspendare. Un cap în figură în România nu are aceeaşi gravitate ca în Champions League. Iar dacă recidivezi ca şi comportament nesportiv grosolan ţi se dublează doar amenda”.

”O diferenţă între modul cum se aplică regulamentele în România şi cum se judecă la nivelul Federaţiei Europene de Handbal este şi cazul jucătoarei de la Buducnost, Milena Knezevic. În sezonul trecut, handbalista muntenegreană a avut un gest similar cu al lui Vladimir Rusia la Călăraşi, i-a aplicat o lovitură în figură jucătoarei de la Gyor, Anita Gorbicz. Knezevic a fost suspendată de Federaţia Europeană cu două etape de suspendare, lumea fiind revoltată la momentul respectiv de faptul că sancţiunea jucătoarei a fost mult prea blândă! Ce s-ar mai putea spune însă după deciziile Comisiei de Disciplină în cazul Rusia, care încurajează mai degrabă bătaia?”, exemplifică, concret, publicația citată.

HC Odorhei are nevoie de ”sprijin”?!

Decizia Comisiei Centrale de Disciplină are implicații directe asupra confruntării din play-off-ul Ligii Naționale de handbal, acolo unde Potaissa Turda (locul 8) pornea fără nici o șansă împotriva celor de la HC Odorhei (locul 1 la finele sezonului regulat). Numai că, turdenii au făcut un meci senzațional pe teren propriu și după ce în campionat au fost învinși la Turda, cu doar o săptămână înainte, în play-off s-au impus cu 26-23 și s-ar putea califica între cele mai bune 4 echipe ale campionatului, în cazul unei victorii la Odorhei, în 6 mai, de la ora 18.45 (în cazul în care Odorhei câștigă, se va mai juca un meci decisiv, în 7 mai, tot la Odorhei).

Cum Vladimir Rusia ar trebui suspendat cel puțin o etapă, adică la jocul din 6 mai dintre HC Odorhei și Potaissa Turda, turdenii ar avea o șansă în plus în confruntarea cu formația care a terminat sezonul regulat pe locul 1, ținând cont de faptul că Rusia este golgheterul formației din Odorhei. Probabil, tocmai această posibilitate le dă fiori unora, care s-au trezit că Potaissa Turda poate fi o ”nucă tare” pentru greii campionatului.

Însă, e corect ca interpretarea obiectivă a Regulamentului să fie influențată de subiectivismul generat de situația confruntării dintre cele două cluburi sau regulile trebuie să se aplice fără a se ține cont de faptul că HC Odorhei ar putea ajunge în situația de a fi eliminată din play-off de o surprinzătoare echipă a Turzii?!

Răspunsul îl putem afla după decizia privind apelul făcut.
 
               Sursa: Gelu Florea / www.TurdaNews.net
               Credit FOTO: MirceaRosca.com

tnpotaissaturda-panduriitgjiufotomircearosca03parkhaniukdediu
 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto