logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Handbal: Verdict amanat
tn-acs-potaissa-turda-presa-gal-stefanie-sasaeac-cordos-matei

Incertitudinea continuă să planeze asupra viitorului formaţiei de handbal masculin Potaissa Turda în liga naţională. Suporterii echipei vor afla abia săptămâna viitoare dacă Potaissa va putea continua „aventura” începută acum doi ani în primul eşalon valoric al handbalului masculin românesc.

Echipa, clasată pe locul cinci în clasamentul final al ediţiei de campionat 2012 – 2013, riscă să nu mai poată lua startul în sezonul viitor, din cauza cadrului legislativ ce a creat o situaţie nefavorabilă finanţării activităţii echipei cu bani de al bugetul local.

După controlul efectuat recent la Primăria turdeană, Curtea de Conturi a recomandat drept soluţie de finanţare în cazul activităţilor sportive, aplicarea prevederilor Legii 350 din 2005, cu privire la sprijinul pe care îl pot acorda autorităţile publice organizaţiilor neguvernamentale non-profit.

tn-acs-potaissa-turda-stefanie-sasaeac-cordos-matei

Participant la conferinţa de presă desfăşurată luni, 15 iulie, la sala de sport „Gheorghe Bariţiu”, preşedintele Comisiei de Buget –Finanţe din cadrul forului deliberativ turdean, Cristian Matei, apreciază că „Legea 350 oferă posibilităţi de finanţare destul de restrictive. Textul legii se referă mai mult la posibilităţi de finanţare pentru sportul de masă, ori noi trebuie să găsim soluţii pentru finanţarea sportului de performanţă”. Cu toate acestea, membrii  comisiei de aplicare a prevederilor Legii 350, de la nivelul Consiliului local Turda s-au întâlnit luni, 15 iulie, pentru a patra oară în decurs de câteva zile, a precizat Matei,pentru a încerca să identifice soluţii mulţumitoare de finanţare a activităţii handbalistice din Turda. Acesta a mai adăugat: „Nu putem să stăm cu mâna în sân. Am făcut demersuri şi la Curtea de Conturi, împreună cu primarul Turzii, Tudor Ştefănie”.

Edilul-şef al Turzii, participant de asemenea la conferinţa de presă de luni, 15 iulie, a precizat că autorităţile turdene fac toate demersurile necesare pentru a asigura echipei Potaissa o finanţare ce ar permite acesteia să continue evoluţiile pe prima scenă a handbalului românesc. Deşi executivul local este condus de PDL, iar USL, împreună cu PP-DD, deţine majoritatea în forul deliberativ local, Ştefănie a precizat că, în ceea ce priveşte susţinerea echipei de handbal „nu există divergenţe de ordin politic” între factorii de decizie din Turda.

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoş, reprezentantul Colegiului uninominal nr. 4 Turda – Huedin în Senatul României, a dat asigurări ferme că va susţine la Curtea de Conturi demersul iniţiat de autorităţile locale turdene, pentru a obţine din partea acestei instituţii undă verde pentru a putea continua finanţarea Asociaţiei Club Sportiv Potaissa Turda. Cordoş apreciază că principala dificultate în obţinerea unui răspuns afirmativ din partea Curţii de Conturi îl reprezintă numeroasele cazuri desoperite la nivelul întregii ţări, când prin finanţarea unor acţiuni gen „Zilele oraşului” sau prin parteneriate încheiate între autorităţile locale şi diverse grupări sportive, banii publici s-au scurs spre destinaţii obscure, prin inginerii financiare dubioase.

tn-acs-potaissa-turda-public-sasaeac-gal

După încheierea conferinţei de presă, conducerea ASC Potaissa Turda, alcătuită din preşedintele acesteia, Flaviu Sâsâeac şi din antrenorii formaţiei de seniori, respectiv Horaţiu şi Ovidiu Gal, i-au asigurat pe cei aproximativ 100 de suporteri ai Potaissei, veniţi la sală, că, oricum, activitatea handbalistică va continua. În varianta optimistă, Potaissa va continua să joace în liga naţională. În cazul în care nu se va găsi o soluţie de finanţare agreată de Curtea de Conturi, formaţia de seniori va spune adio handbalului de performanţă şi, primenită cu jucători de la echipele de juniori, va relua drumul Golgotei, din divizia B, cel de-al treilea eşalon valoric, iar cele cinci grupe de juniori îşi vor continua activitatea ca şi până acum.

O asemenea soluţie înseamnă readucerea handbalului turdean la nivelul anului 2000. În acest caz, o revenire pe prima scenă va deveni un fel de „fata Morgana” pe care o vor visa, dar este greu de crezut că o vor mai vedea aievea în această viaţă, suporterii Potaissei care, în ultimii doi ani şi-au adăpat pasiunea pentru handbal la izvoarele marii performanţe.şi din antrenorii formaţiei de seniori, respectiv Horaţiu şi Ovidiu Gal, i-au asigurat pe cei aproximativ 100 de suporteri ai Potaissei, veniţi la sală, că, oricum, activitatea handbalistică va continua. În varianta optimistă, Potaissa va continua să joace în liga naţională. În cazul în care nu se va găsi o soluţie de finanţare agreată de Curtea de Conturi, formaţia de seniori va spune adio handbalului de performanţă şi, primenită cu jucători de la echipele de juniori, va relua drumul Golgotei, din divizia B, cel de-al treilea eşalon valoric, iar cele cinci grupe de juniori îşi vor continua activitatea ca şi până acum.

tn-acs-potaissa-jucatori-stef-pavel-dediu


Handbaliştii de la Potaissa sunt optimişti în ceea ce priveşte soarta acestei echipe. Nenad Savic i-a asigurat pe reporterii Turda Live, la ieşirea din sală: „O să fie bine. O să vedeţi că va fi bine!” Iubitorilor sportului în general şi ai handbalului, în special, nu le rămâne decât să spere că atât Dumnezeu, cât şi Curtea de Conturi, vor ţine cont de profeţia lui Savic!
 

 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto