logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Opinie: Duşmanul sportului îşi arată colţii!

tn bucurie-flavius-cimpan-potaissa-turda

 
În urmă cu câtava vreme m-am declarat dușmanul celor care se impotrivesc sportului, parcă presimțind că ceva se va întâmpla. Nu a trecut prea multă vreme de la acea manifestare a mea și mă văd obligat să-mi exprim părerea despre așa zișii binevoitori ai sportului turdean. 

Sau mai concret: despre viitorii gropari ai sportului din orașul nostru. De ce gropari? Pentru simplul motiv că după echipa de fotbal, care avea în componență numai jucători născuți, crescuți în Turda și împrejurimi, se pare că a venit rândul altei echipe să fie trasă pe linie moartă. Este vorba de echipa de handbal Potaissa, care reprezintă în al doilea an consecutiv în premieră municipiul Turda în Liga Națională de handbal masculin. La finalul primului an de participare la ,,masa bogaților,, din handbalul românesc, echipa turdeană s-a clasat pe un onorant loc 8. Vă veți întreba: este mult, este puțin?

Acel loc 8 a fost mai mult decât onorant pentru o debutantă în Liga Națională. Să mergem mai departe cu precizările, poate așa se vor trezi la realitate și aleșii urbei noastre. La finalul turului celui de-al doilea campionat, încheiat în luna decembrie, echipa s-a clasat pe locul 4, la 3 puncte distanță de locul 5. Încă nu am terminat domnilor consilieri. Ați afirmat că nu mai finanțați echipa de handbal pentru simplul motiv că au făcut turnee prin străinătate și s-au cazat la hoteluri de 3, 4 și 5 stele, epuizând banii.

Domnilor, de ce vă ascundeți după degete? Nu credeți că spuneți niște aberații, ca să incitați și mai mult spiritele în jurul echipei de handbal? Chiar nu vreți să vedeți anumite beneficii care sunt aduse de simpla prezență a echipei de handbal în campionatul Ligii Naționale? La un meci de handbal sunt în medie 400-500 de spectatori, să nu mai spunem că în această toamnă jocul echipei a fost televizat de 9 (nouă) ori în campionat și de 3 (trei) ori în jocurile din Cupa Ligii, disputat la finalul săptămânii trecute. Din surse oficiale am aflat că și următoarele două jocuri, cel de la Bacău de la sfârșitul acestei săptămâni și cel din etapa viitoare vor fi transmise de postul DIGISPORT. Din structurile clubului Potaissa Turda fac parte 5 grupe de juniori, începând cu juniorii 1, 2, 3, 4 și 5, înscrise în competiție la fiecare echipă la categoria ei de vârstă.

Haideți să vedem care sunt motivele pentru care aleșii nostrii se înveșunează să mai finanțeze structurile clubului de handball:

1. Nu o dată s-au exprimat că trebuie dat jos banerul cu înscrisurile Primăriei Turda din sala de sport.

2. De pe tricourile de joc trebuie să dispară aceleași înscrisuri cu Primăria Turda.

3. Pentru simplu motiv că au participat la turnee în străinătate, echipa cazîndu-se la locații de 3, 4 și 5 stele (dar fără a şti că, de fapt, cheltuielile au fost foarte mici!).

4. Unii dintre distinșii noștrii aleși s-au exprimat în felul următor: ,,Să-l vedem pe Ștefănie, dacă îi stricăm jucăria numită handbal, cu ce se va mai lăuda?”

Domnilor consilieri, (nu toți) că nu toți intrați în aceiași oală, nu vă gândiți că acele banere au costat o gramadă de bani, inscripționarea tricourilor la fel?

De ce nu alocați bani ca să fie corectat ceea ce spun domniile voastre. Cu ce sunt vinovați acești băieți, care până la urma-urmei, fac o imagine pozitivă municipiului nostru?

Dacă au participat la turnee de pregătire, nu au făcut-o de dragul de a face cheltuială, ci cu un scop bine definit, să se pregătească pentru debutul returului de campionat. Poate că mulți dintre domniile voastre nu știu sau nu vreau să știe că Potaissa Turda a câștigat în premieră pentru o echipă românească Cupa Dobo, în Ungaria.

La câteva zile distanță, după turneul din Ungaria, Potaissa Turda a participat la Cupa Ligii Profesioniste de Handbal din România, unde s-a clasat pe locul 2, portarul Levente Szabo a luat titlul de cel mai bun portar, iar Radu Lazăr (care e turdean get-beget!) a câștigat titlul de golgheter al competiției.

Cred că am scris prea mult deoarece sunt convins că răutatea din stomacul unor domni consilieri este prea acidă și nici nu se vor sinchisi la citirea acestor rânduri, dar conștiința de cetățean al acestui municipiu mă obligă să îmi spun părerea și să atrag atenția că mai devreme sau mai târziu, istoria îi va judeca pe fiecare după faptele făcute.            

Vă urez să aveți înțelepciune în luarea deciziilor, altfel nu vă văd cum ați mai putea da față cu cei care v-au votat...

 

 

Sursa: Ioan Arion / www.turdanews.net

Credit FOTO: MirceaRosca.com
tnpotaissaturda-panduriitgjiufotomircearosca03parkhaniukdediu
 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto