logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Potaissa Turda joacă pentru calificarea la turneul final!

tn raul-macicasan-handbal-potaissa-turda-foto-mircea-rosca

În perioada 24 - 26 mai 2013, sala de sport Gheorghe Barițiu din Turda găzduiește jocurile grupei a III-a, din turneul semifinal de handbal masculin la categoria juniori II. 

Pentru această fază a competiției, în grupa a III-a s-au calificat următoarele 5 echipe: CSS Odorheiu Secuiesc, Unirea Sânnicolau Mare, Lic. Traian Vuia Reșița, Minaur Baia Mare și Potaissa Turda.

Etapa I-a

Unirea Sânnicolau Mare - Minaur Baia Mare 11 - 34 (3-15)

În partida de debut al actului semifinal, Minaur Baia Mare, pretendenta numărul 1 la câștigarea acestei grupe, s-a impus de o manieră categorică în fața handbaliștilor de la Unirea Sânnicolau Mare. Diferența de 12 goluri, în favoarea echipei lui Florin Mironescu, înregistrată după prima repriză, a fost dublată în partea secundă. Echipa din Sânnicolau, în prima parte a reușit să înscrie doar de 3 ori în poarta băimărenilor, iar în partea secundă au punctat de 8 ori, dar a fost mai mult decât insuficient pentru a spera la ceva.

Unirea: Alin Cotojman, Narcis Ciobanu - portari

Darius Dragon (3 goluri), Albert Guran (2), Iosif Buzle, Emanuel Becher, Dan Albăstroiu, Ralph Suba Roosz, Theodor Novak, Robert Banti (câte 1)

Minaur: Raul Pătrăuș, Cătălin Cotoi - portari

Roland Nagy (7 goluri), Cătălin Bizău (6), Alex Bologa (5), George Voicu (3), Cristi Bodnărescu, Tudor Bontea, Marius Pop, Andreas Avramescu, Mirceaa Ciocotinaș (câte 2), Robert Erni, Dănuț Butean, Vlad Bondor (câte 1)  

Lic Traian Vuia Reșița  - Potaissa Turda 28 - 33 (12-15)

În al doilea joc, gazda Potaissa a întâlnit echipa similară a celor de la Lic. Traian Vuia din Reșița, o echipă destul de incomodă, care în debutul competiției a sperat la locul 2 din această grupă (locul 1 era deja acontat de Minaur), loc care îi conferea dreptul de participare la turneul final. Elevii lui Adrian Cercelaru au dat dovadă de foarte multă concentrare și stăpânire de sine, ceea ce le-a facilitat obținerea primei victorii. Dacă turdenii la pauză au avut un avans de numai 3 goluri (12-15),finalul partidei i-a găsit la 5 lungimi peste adversar (28-33).

Traian Vuia: Marius Baniță, Victor Vuiță - portari

Raul Hewimbach (12), Denis Ionescu (8), Raul Puia (3), Sebastian Sonohat, Flavius Bejan (câte 2), Marius Drăgănescu (1)

Potaissa : Vlad Coman, George Iozon, Dragoș Fleșer - portari

Raul Măcicășan (11), Ionuț Blidar (9), Sorin Madarasz (4), Bogdan Brad, Vlad Vaștag (câte 3), Bogdan Miclăuș (2), Robert Rozsa (1)

Datorită numărului impar de echipe din această grupă CSS Odorheiu Secuiesc, în prima etapă a stat.

Etapa a II-a

În cea de-a doua etapă disputată în după masa zilei de vineri, dacă Minaur a avut o misiune destul de ușoară în fața reșițenilor, surpriza a venit de unde nu s-a așteptat nimeni. CSS Odorhei a pierdut în fața celor de la Unirea Sânnicolau Mare.  

Minaur Baia Mare - Lic. Traian Vuia Reșița 21 - 11 (7-4)

Minaur a fost, este și va fi considerată cea mai bună grupare prezentă la acest turneu semifinal. Băimărenii au ținut să-și etaleze clasa și în fața celor de la Unirea, deși în primele 25  de minute tabela de marcaj a arătat un scor neobișnuit de strâns (7-4), în favoarea elevilor lui Mironescu. În partea secundă, maramureșenii, deși nu au forțat prea mult, au reușit să se impună la 10 goluri diferență (21-11).

Minaur: Raul Pătrăuș, Cătălin Cotoi, Dan Tapalagă - portari

Mircea Ciocotinaș (8 goluri), Marius Pop (6), Alex Bologa (4), Robert Nagy, Andreas Avramescu, George Voicu (câte 1)

Traian Vuia: Marius Baniță, Victor Vuiță - portari

Raul Puia (5 goluri), Raul Heimbach (3),  Sebastian Sonohat, Flavius Bejan, Marius Drăgănescu (câte 1).

CSS Odorheiu Secuiesc - Unirea Sânnicolau Mare 29 - 34 (11-17)

Surpriza dupămesei de vineri a furnizat-o, echipa din Sânnicolau Mare, care era cotată mult mai slab decât adversari de la CSS Odorhei, pregătiți de profesorul Lorand Șipoș. Cu toate acestea, calculele hârtiei au fost răsturnate de elevii lui Dan Morar, prin seriozitatea și tenacitatea de care au dat dovadă.

CSS Odorhei: Arnold Dobai, Daniel Bokor - portari

Ferencz Csaki (7 goluri), Attila Karda (6), Răzvan Bândilă, Hunor Nysztor (câte 5), Robert Fekete, Robert Simo (câte 3)

Unirea:  Alin Cotojman, Narcis Ciobanu - portari

Ralph Suba Roosz (9 goluri), Darius Dragon (8), Raimund Haag (7), Albert Guran (5), Dan Albăstroaie, Robert Banfi (câte 2), Nicolae Crișan (1)

Potaissa Turda, în etapa a doua a stat.

Etapa a III-a

Lic. Traian Vuia Reșița - CSS Odorheiu Secuiesc 32 - 25 (15-10)

În partida de debut a zilei de sâmbătă, de la ora 10, echipa Liceului Traian Vuia, pregătită de profesoara Lucia Moruț, a reușit să obțină prima victorie în această competiție, impunându-se în fața celor de la CSS Odorhei. Reșițenii au condus ostilitățile de la un cap la altul, avansul de 5 goluri (15-10) de la finalul primei reprize, a crescut la 7, la finalul jocului (32-25).

Traian Vuia: Marius Baniță, Victor Vuiță - portari

Raul Puia (13 goluri), Raul Heimbach (8), Denis Ionescu, Marius Drăgănescu (câte 3), Sebastian Sonohat, Elian Apostol (câte 2), Andrei Balog (1).

CSS Odorhei: Arnold Dobai, Daniel Bokor - portari

Ferencz Csaki (5 goluri), Răzvan Bândilă, Hunor Nysztor, Attila Karda (câte 4), Robert Fekete, Robert Simo (câte 3), Venczel Csog (2)

Potaissa Turda - Minaur Baia Mare 22 - 48 (10-17)

Această înfrângere a turdenilor a fost cea mai dureroasă din punct de vedere al proporției scorului înregistrat. Era oarecum de așteptat ca echipa gazdă a turneului să piardă în fața celor de la Minaur, deoarece profesorul Adrian Cercelaru a preferat să menajeze prima garnitură, știind că nu are mari șanse în fața maramureșenilor și că urma să joace o partidă importantă în compania celor de la CSSOdorhei. Înfrângerea nu a surprins pe nimeni, doar proporția sorului a fost destul de greu de digerat.

 Potaissa : Vlad Coman, George Iozon, Dragoș Fleșer - portari

Ionuț Blidar (4 goluri), Bogdan Popa, Robert Rozsa, Vlad Vaștag, Vlad Ciortea (câte 3), Bogdan Miclăuș (2), Marius Mocan, Sergiu Iaroi, Roland Nagy, Gabriel Hudrea (câte 1)

Minaur: Raul Pătrăuș, Cătălin Cotoi

George Voicu (7 goluri), Vlad Bondor, Alex Bologa (câte 6), Mircea Ciocotinaș, Vlad Butean (câte 5), Tudor Botea, Marius Pop, Andreas Avramescu (câte 4), Cristi Bodnărescu (3), Cătălin Cuto (2), Zoltan Istvani, Vlad Olar (câte 1)

Unirea Sânnicolau Mare a stat.

Etapa a IV-a

CSS Odorheiu Secuiesc - Potaissa Turda 25 - 28 (14-16)

După înfrângerea usturătoare din dimineața zilei de sâmbătă, în aceiași zi, de la ora 16, turdenii au dat piept cu echipa celor de la CSS Odorhei, pregătită de profesorul Lorand Șipoș, cel care este secund la prim divizionara HC Odorhei și principal la echipa secundă a clubului din Odorhei. Elevilor lui Adrian Cercelaru, în acest joc, le-a trebuit neaparat victoria ca să mai poată spera la ocuparea locului 2 în grupă, loc care le dă dreptul să participe la actul final al competiției. Acest joc a fost dominat de echipa turdeană, chiar dacă la pauză au avut un avans de numai două goluri (14-16). În partea secundă, turdenii au avut avans și de 5-6 goluri, numai că de fiecare dată cei din Odorhei au micșorat diferența pe tabelă ajungând la finalul partidei să se apropie la 3 goluri (25-28). Celor de la Potaissa, ca să termine competiția pe locul 2, le trebuie ca duminică de la ora 10 să învingă pe Unirea Sânnicolau Mare.

CSS Odorhei: Arnold Dobai, Daniel Bokor - portari

Răzvan Bândilă, Venczel Csog, Robert Fekete, Robert Simo (câte 4 goluri), Ferencz Csaki, Attila Karda (câte 3), Roland Gyorgy (2), Hunor Nysztor (1)

 Potaissa : Vlad Coman, George Iozon, Dragoș Fleșer - portari

Raul Măcicășan (9 goluri), Vlad Vaștag, Sorin Madarasz (câte 5), Ionuț Blidar (4), Bogdan Pop, Bogdan Miclăuș (câte 2), Bogdan brad (1)  

Unirea Sânnicolau Mare - Lic Traian Vuia Reșița 33-35 (14-20)

În ultimul joc al zilei de sâmbătă, care a fost unul de care pe care, bănățenii din Sânnicolau au cedat în fața reșițenilor, dar cu toate aceste, cei din urmă și-au luat adio de la competiție părăsind Turda în seara zilei de sâmbătă, cu destinașia Reșița, deoarece nu mai puteau avea pretenții. În ultima etapă ei nu mai evoluează. Diferența de 6 goluri (14-20), în favoarea reșițenilor, înregistrată la pauză, a fost doar una de palmares la fel cum a fost și victoria finală în fața celor de la Unirea. Uniriștii, chiar dacă au pierdut jocul, au rămas în competiție și speră la mai mult, până duminică la ora 10, când întâlnesc pe Potaissa Turda.

 Unirea:  Alin Cotojman, Narcis Ciobanu - portari

Ralph Suba Roosz (9 goluri), Darius Dragon, Albert Guran (câte 7), Dan Albăstroiu (4), Robert Banfi (3), Raimund Haag (2).

Traian Vuia: Marius Baniță, Victor Vuiță - portari

Raul Heimbach (10 goluri), Raul Puia (9), Denis Ionescu (7), Sebastian Sonohat (4), Marius Drăgănescu (3), Flavius Bejan, Elian Apostol (câte 1)

În penultima etapă Minaur Baia Mare, a stat

Etapa a V-a

Duminică 26 mai începând cu ora 10, se dă startul în jocul dintre Potaissa Turda și Unirea Sânnicolau Mare, partidă în care turdenii au neaparat nevoie de victorie,  iar de la 11.30, se vor duela pentru cele două puncte puse în joc Minaur Baia Mare și CSS Odorheiu Secuiesc.

Lic Traian Vuia Reșița stă.

La finalul turneului semifinal echipele situate pe primele două locuri își câștigă dreptul de participare la faza finală a competiției. 

Sursa: Ioan Arion / www.turdanews.net

Credit FOTO: MirceaRosca.com
tnpotaissaturda-panduriitgjiufotomircearosca03parkhaniukdediu
 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto