logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Povestea merge mai departe... This is Turda!
tn-AHC-Potaissa-Turda-HCM-Constanta-hora-bucuriei


În urmă cu aproape 3 ani, înaintea primului joc oficial al echipei Potaissa Turda în Liga Națională de handbal, am scris un articol de opinie, în care am încercat să fac o mică profeție, despre un public senzațional, o echipă magnifică și un miracol devenit realitate.


Iată ”povestea” spusă de subsemnatul, într-o proiecție de timp, în vremurile numai bune de povestit nepoților:

"A fost odată un loc, în care s-a produs un miracol... A fost ceva nemaivăzut, nemaipovestit şi nemaiîntâlnit în lumea asta! Fiecare jucător purta în el puterea a zeci de spectatori enigmatici, care ştiau taina simbiozei dintre public şi jucători. Pentru 60 de minute, acel loc a devenit unic, în spaţiu şi timp. Nu întreba cine a învins, pentru că învingătorii nu puteau fi numai unii! Închipuie-ţi că am jucat 7 contra la câteva sute plus 7! Cum poţi să câştigi în condiţiile astea?!"...

Nu știu câți ați crezut atunci în această poveste, proiectată dintr-un viitor imaginat de propria-mi minte în prezent, însă la doar trei ani de la acel articol, putem spune că viitorul a devenit prezent! Potaissa Turda a devenit imbatabilă pe teren propriu! În ciuda faptului că ne-am bătut cu echipe galonate, cu bugete impresionant mai mari și cu jucători mult mai bine cotați. Însă, toți au fost nevoiți să recunoască un lucru: This is Turda!

Miracolul unor jocuri în care galben-albaștrii au învins, în ciuda calculelor hârtiei și uneori a rezultatului consemnat pe durata jocului, a fost posibil și datorită unui public de poveste. De povestit, e ușor să povestești despre ”spectatorii enigmatici, care știau taina simbiozei dintre public și jucători”, să cataloghezi fenomenul drept ”un miracol”, să te entuziasmezi cu gândul la sârbul cu inimă de turdean (Nenad Savic) sau la goleadorul Claudiu Dediu, însă, pentru cei care n-au fost niciodată în sala Barițiu din Turda Nouă, le-ar fi greu, aproape imposibil, să înțeleagă ce se întâmplă, de fapt, în micuța sală în care evoluează echipa noastră, echipa Turzii! Din simplul motiv că, trebuie să recunosc, mi-ar fi greu să vă explic. Pentru că e ceva de neexplicat în cuvinte. Nici măcar imaginile video pe care le-am transmis, de-a lungul acestor ani de ligă națională, nu m-au ajutat să redau exact o atmosferă mirifică, rar întâlnită într-o confruntare sportivă. Și nu spunem numai noi asta... O spun și adversarii noștri. Și oficialii naționali care ne vizitează și ne privesc cu respect, pentru puterea de a transforma o sală oarecare, într-o adevărată mașinărie de tocat echipele adverse.

Și dacă n-ați fost până acum la un meci de handbal, de prima ligă, probabil a sosit timpul! Potaissa joacă azi de la ora 18.00, făcându-și debutul într-o nouă ediție de campionat. Am putea spune că ”povestea merge mai departe...”. O poveste în care o echipă magnifică s-a autodepășit, furnizând miracolul câștigării unor medalii naționale, la câțiva ani de la momentul în care tot acest proiect nu era decât... un dosar. Vă vine să credeți că toată această poveste a fost scrisă, inițial, într-un dosar, purtat sub braț, în căutare de sprijin financiar, de actualul președinte Flaviu Sâsâeac și frații Gal, cei care asigură pregătirea tehnică a echipei? Știu, e greu de crezut, dar așa a fost... Iar înaintea acelui dosar, nu exista decât antuziasmul ”frumoșilor nebuni ai handbalului turdean”, cum i-am caracterizat eu întrun articol scris în toamna lui 2008, când echipa era o anonimă a ligii secunde!

Turda are un obiectiv cu adevărat impresionat. Și când spun asta, mă refer la Salină, al cărei slogan este ”Poarta spre inima Transilvaniei”. Însă, vă spun o taină: oricât de adânc veți pătrunde în Salină, nu veți găsi niciodată INIMA Turzii! Pentru că ea este în micuța sală de sport din Turda Nouă. Acolo unde, pe durata celor 60 de minute de joc, i se aud bătăile cadențate... Bătăi care îți dau puterea SĂ CREZI! Să crezi că e locul în care orice miracol e posibil și orice adversar poate fi învins! Locul în care poți muta munții din loc, dacă vrei asta cu adevărat! Locul în care poți trăi frumoasa poveste a unui miracol! Locul care-ți poate da energia și curajul de a te autodepăși, de a-ți lua soarta în mâini și de a schimba viitorul, pornind de la un prezent curajos!

Și vă mai spun ceva... Atunci când spiritul din sala aia micuță, va invada Turda, abia atunci putem spera... Însă, pentru asta, poate că e nevoie să facem un adevărat pelerinaj motivațional, măcar la un meci al echipei-miracol. Vă aștept!


                              Sursa: Gelu Florea / www.turdanews.net

                               Credit FOTO: MirceaRosca.com

tnpotaissaturda-panduriitgjiufotomircearosca03parkhaniukdediu
 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto