logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Reacţii după HCM Constanţa-Potaissa Turda, 30-23
tn-acs-potaissa-turda-handbal

HCM Constanța s-a impus în derby-ul cu Potaissa Turda și rămâne singura echipă neînvinsă din acest sezon. La finalul meciului, ambele echipe au criticat decizia Federației de a programa acest meci la puțin timp după ce au evoluat și duminica trecută.

Alexandru Buligan și-a taxat însă elevii pentru scăderea din prima repriză, când Potaissa Turda a reușit să revină și să înscrie de nouă ori consecutiv. „Un meci de mare uzură. Am avut trei meciuri în șase zile, e complicat. Astăzi ne-am făcut singuri viața grea, am avut 9-3 și Turda a avut un parțial de 9-0 și nu știu dacă a fost deconcentrare sau lipsă de dăruire. Bine că ne-am trezit în repriza a doua, am întors balanța. Turda este o echipă care în ultimii doi ani s-a consacrat, au jucători de calitate. Nu întâmplător au făcut surprizele de la Odorhei sau Dinamo. Are pretenții, au demonstrat că sunt o echipă bună. Au făcut un meci extrem de bun. Am avut duminică meci la Odorhei, a fost un drum lung, practic am avut meci la 48 de ore de la întoarcerea de la Odorhei. Din păcate, în campionatul României, aceste treburi se acceptă.", ne-a declarat Alexandru Buligan după meci. Acesta ne spune și ce s-a întâmplat după cele nouă goluri înscrise consecutiv de oaspeți. „Orgoliul jucătorilor a fost zgândărit cumva, cu tot respectul pentru Turda. HCM este echipa campioană, am demonstrat că suntem cea mai bună echipă, dar nu înțeleg acea deconcentrare. Aceste momente ne-au trădat în multe meciuri, cred că meciul este încheiat dacă se află la conducere. S-a demonstrat că un meci se joacă până în minutul 60, azi am lăsat Turda să revină în meci, am făcut cinci cadouri.". Secundul Constanței critică faptul că formația sa are de jucat foarte multe meciuri într-o lună de zile, având în vedere faptul că echipa este angrenată și în cupele europene, și vede Federația vinovată pentru acest lucru. „Meciurile rămân în continuare complicate, următorul meci este cu slovenii, dar avem o lună extrem de dificil. Practic, e o nebunie, mai ales acum cu pierderea lui Sadoveac, e inuman. Avem decât pe Criciotoiu de mână stângă, antrenorul trebuie să improvizeze acum, sunt chestii neașteptate. 85% avem însă locul 1 asigurat și vom întâlni locul 6, care se va decide la finalul lui martie. Nu trebuie însă prea multă inteligență să faci un calendar. Nu poți pleca în pregătiri știind că poți utiliza cinci străini și cu un calendar și la întoarcere să aflii că poți utiliza mai puțini și să ai alt calendar. Liga Profesionistă de Handbal nu are nicio putere, care ar fi trebuit să ia apărarea cluburilor. Sperăm ca aceste lucruri să se rezolve după ce se va alege președintele FRH.", a concluzionat Alexandru Buligan.

Președintele oaspeților de miercuri afirmă însă că diferența s-a făcut la nivelul băncii, acolo unde HCM a avut opt schimbări, spre diferență de echipa sa, care a avut doar două. Chiar și așa, Flaviu Sâsâeac e mulțumit de cele 45 de minute în care Potaissa s-a bătut de la egal la egal cu HCM. „Un meci în care băieții și-au dat viața. Am avut doar două schimbări, nu poți face față unei echipe care a avut opt schimbări, toate de lot național. E greu să performezi în aceste condiții pe terenul lor, având în vedere forma și calitatea jucătorilor Constanței. Nu te poți bate de la egal la egal, am cedat fizic pe final. Cred că dacă aveam posibilitatea de a avea tot lotul la dispoziție, poate altul era rezultatul. Acestea au fost condițiile, am făcut cele mai bune 45 de minute din acest sezon. În handbal, în cinci minute te poți duce la 5-6 goluri. Mergem înainte, ținem capul sus, pentru că ne așteaptă un meci greu cu Minaur. Fiecare vrea acum să ne învingă. E apreciată munca noastră și asta ne bucură. Am dat 9 goluri consecutive pe terenul cele mai bune echipe din ultimii ani, dar n-a fost suficient. La Constanța, nu sunt capabile să câștige decât echipele străine. În tur, am făcut un egal și a fost un rezultat enorm pentru noi. Păcat că n-am putut evolua la capacitate maximă, nu din vina Constanței, s-a jucat prea repede, fără să știe combatantele de acest lucru.", ne-a spus preșdintele echipei din Turda, care nu vede cum HCM poate pierde locul 1 la finalul sezonului regulat. „Aș spune că au primul loc asigurat în proporție de 100%.".

Pentru Potaissa, aceasta a fost prima înfrângere din acest sezon al Ligii Naționale. De altfel, cele două echipe se aflau la egalitate de puncte înaintea acestei partide, câte 41.

Sursa: Adrian Ghiurluc / www.HandbalVolei.ro

Credit FOTO: MirceaRosca.com
tnpotaissaturda-panduriitgjiufotomircearosca03parkhaniukdediu
 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto