logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Soluţia pentru finanţarea sportului de performanţă a fost găsită!

tn-flaviu-sasaeac-presedinte-acs-potaissa-turda-handbal

Conform informaţiilor pe care le avem, s-a găsit soluţia legală pentru finanţarea sportului de performanţă din Turda. Aşa după cum anunţam anterior, preşedintele clubului de handbal Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, a realizat o documentare juridică în acest sens, în mai multe judeţe, iar soluţia de finanţare ar fi agreată de Curtea de Conturi, care nu a ridicat probleme privind legalitatea finanţării, aşa cum s-a întâmplat la Turda, motiv pentru care s-a stopat finanţarea sportului de performanţă.

tn-flavius-cimpan-acs-potaissa-turda-handbalConcret, este vorba de o asociere în care va intra administraţia locală, alături de asociaţia sportivă care patronează echipa de handbal. Consiliul Local va aproba o cotizaţia lunară, în calitate de membru al asocierii, iar suma respectivă va putea fi folosită pentru cheltuieli de personal în cadrul clubului, respectiv plata contractelor jucătorilor de handbal.

Pentru alte plăţi, se poate folosi şi varianta acordării de finanţare nerambursabilă de la bugetul local, pentru activităţi non-profit de interes general, în baza Legii 350/2005, conform unei hotărâri de Consiliu Local.

tn-acs-potaissa-turda-handbal

Nu este exclus ca soluţia juridică cu acoperire legală găsită de cei de la clubul de handbal să fie folosită şi de clubul de fotbal FC Arieşul 1907 Turda (fost Seso), pentru finanţarea echipei de Liga 3.

În această după-amiază a fost anunţată o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru mâine, de la ora 14.00. După toate probabilităţile, în această şedinţă se va lua o decizie în ceea ce priveşte metoda de finanţare a sportului de performanţă.

UPDATE: Iată expunerea de motive, semnată de consilierul USL Cristian Matei şi consilierul PDL Sorin Bichiş:

Expunere de motive privind asocierea Municipiului Turda cu ACS Potaissa Turda, aprobarea Actelor Aditionale la Statutul si la Actul Constitutiv ale acesteia, numirea reprezentantilor in Adunarea Generala si in Consiliul Director ale Asociatiei Club Sportiv Potaissa Turda, precum si aprobarea cotizatiei anuale catre Asociatia Club Sportiv Potaissa Turda.

Disciplina sportiva handbal reprezinta un joc sportiv clasificat in prima categorie de importanta in strategia sportiva locala si avand un impact mare asupra publicului turdean.

In perioada de asociere, Municipiul Turda va aloca in fiecare an contributii clubului de handbal masculin ACS Potaissa Turda participanta in Liga Nationala de Handbal la seniori si in Campionatele Nationale de Juniori, la 5 categorii de varsta, contribuind astfel la asigurarea continuitatii activitatii de performanta la handbal, dar si la dezvoltarea organizatiei sportive.

Parteneriatul eficient prin asociere determina derularea continua in cadrul clubului de handbal a unui program ale carui coordonate principale ca obiective sunt cresterea nivelului de reprezentare valorica a echipei de Liga Nationala, dar si promovarea handbalului juvenil.

Este foarte important de mentionat faptul ca din sprijinul financiar acordat clubului de handbal, o parte va fi alocata echipelor de juniori si copii, care formeaza si promoveaza sportivi turdeni pentru handbalul de performanta.

Mentionam ca incepand din 2009 ACS Potaissa Turda a creat in Turda o echipa de seniori competitiva si au fost adusi antrenori de mare perspectiva in a descoperi talente in Turda. In doar 4 ani bilantul este unul foarte prolific, la seniori obtinandu-se o promovare cu victorii pe linie in prima liga a tarii, locul 8 in primul an de participare in Liga Nationala si sferturi de finala in Cupa Romaniei, locul 5, semifinale de Cupa Romaniei, locul 2 la Cupa Ligii, castigarea in premiera pentru o echipa din Romania a puternicului turneu international "Cupa Dobo" de la Eger(Ungaria), in al doilea an de Liga Nationala. La juniori s-au obtinut in 4 ani 3 medalii nationale, doua de argint si una de bronz, nume imense in handbal precum Steaua Bucuresti, Minaur Baia Mare, HCM Constanta si multe altele fiind intrecute in competitie de sportivii turdeni. ACS Potaissa Turda are un jucator convocat in mod constant la echipa nationala de seniori si 5 jucatori care au fost declarati cei mai buni juniori din Romania pe post la categoria lor de varsta.

Scopul asocierii este sustinerea si promovarea handbalului de performanta, asigurarea cadrului de organizare a activitatii handbalistice de performanta cu sustinere din fonduri publice in municipiul Turda.

In contextul prezentat este fundamentata motivatia propunerii de a dezvolta activitatea de handbal in forma de organizare a ACS Potaissa Turda, care este o asociatie neguvernamentala non profit, de tip asociatie sportiva, prin care sa se creeze cadrul organizational si resursele pentru obtinerea unor performante sportive, prin implicarea directa a municipalitatii, ca membru asociat in cadrul ACS Potaissa Turda, cu reprezentanti numiti si alesi in organele de conducere, Adunarea Generala si Consiliul Director ale acesteia.

Asocierea Municipiului Turda prin Consiliul Local Turda, in calitate de membru asociat , in cadrul ACS Potaissa Turda, se va realiza in conditiile aprobarii Actelor Aditionale la Actul Constitutiv si la Statutului asociatiei, potrivit Anexei 1 si 2, care fac parte integranta din Hotararea de Consiliu. 

 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto