logo-acspotaissa
ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA
img-0 img-9 img-5 img-1 img-2 img-0 img-3 img-4 img-5 img-0 img-6 img-7 img-9 img-10 img-11 img-12 img-13 img-14 img-15 img-17
logo-primaria-turda

Meniu

Jucatori

Un public extraordinar, o echipă fantastică
şi o victorie senzaţională!
tn bucurie-potaissa-turda

Sâmbătă seara de la ora 18, Potaissa Turda a bifat cea de-a cincea victorie, în compania celor de la CSM București, care are în componența lotului jucători de mai multe naționalități și un antrenor principal, în persoana lui Vasile Stângă, care are o carte de vizită impresionantă. 

Turdenii au fost împinși de la spate la acest joc de un public minunat, care cu 45 de minute înainte de începerea partidei a umplut sala până la refuz.

Ambițiile în jurul acestei partide au fost foarte mari, iar tensiunea creată a fost pe măsură, deoarece era în joc poziția secundă a clasamentului, care era ocupată de bucureșteni, cu un singur punct în fața celor din Turda. Elevii lui Stângă au avut lovitura de start și încă din secunda 18, turdenii au trebuit să suporte o inferioritate de 2 minute printr-o eliminare destul de ușoară dictată împotriva lui Nenad Savic.

Cei doi arbitri Pavel și State, originari din Buzău, chiar dacă au arbitrat în unele momente cu tentă, împotriva gazdelor, nu le-a putut opri pe acestea să obțină victoria, chiar dacă Radu Lazăr a lipsit din formație pe motive medicale.

Tehnicianul Horațiu Gal le-a pregătit oaspeților o mică surpriză, practicând un joc avansat pe faza defensivă, ceea ce le-a încurcat socotelile bucureștenilor. Jumătatea primei părți a jocului a fost destul de echilibrată, echipele mergând cap la cap, apoi gazdele au pus stăpânire pe joc și la finalul celor 30 de minute, au avut pe tabelă un avantaj de  două goluri (15-13).

Debutul părții secunde a fost mult mai echilibrat, fond pe care reprezentanta capitalei a reușit să restabilească egalitatea la 18, apoi au trecut rapid în avantaj, dar bucuria a fost de scurtă durată, deoarece gazdele au trecut din nou la timonă, marcând în poarta oaspeților.

Finalul jocului a aparținut echipei pregătită de Horațiu Gal, care a profitat de unele gafe făcute atât în defensivă cât și în atac de elevii lui Stângă. Turdenii au obținut o victorie extraordinară, care a propulsat-o în premieră pentru handbalul turdean pe locul 2 al clasamentului ligii naționale de handbal masculin, dar mai mult decât atât, este o victorie care dă echipei de pe malurile Arieșului, încredere pentru jocul următor din deplsasare cu CS Caraș Severin.

„Am fost conștienți că avem un joc deosebit de greu, dar eu cred că l-am pregătit foarte bine, însă nu vreau să minimalizez aportul acestui public minunat care ne-a susținut și ne-a încurajat pe tot parcursul jocului. Când am ieșit la încălzire, am avut un șoc, văzând cu mult timp înaintea începerii jocului atâta lume în tribună. Acest lucru a fost unul pozitiv și a reușit să-i mobilizeze și mai mult pe băieți. Aportul publicului împreună cu efortul depus de băieți pe tot parcursul jocului, ne-a adus o victorie la care nu mulți au sperat, chiar dacă am avut o lipsă de marcă în cadrul lotului. Vom continua pregătirea pe aceiași linie și pentru jocurile care vor urma, de așa manieră încât să nu înșelăm așteptările celor care ne susțin”, a declarat la finalul jocului Horațiu Gal, tehnicianul celor de la Potaissa. 

Potaissa Turda-CSM Bucureşti 29-26 (15-13)

Potaissa Turda:

Portari: Levente Szabo, Cornel Medrea

Marcatori: Sandu Iacob 6 goluri, Raul Marian 5, Claudiu Dediu 4, Răzvan Pavel 3, Flavius Câmpan 3, Nenad Savic 2, Yan Vizhbovskyy 2, Ionuț Ştef 1, Mircea Alisie 1, Cristian Suciu 1, Lucian Ignat 1

Aruncări de la 7m: 6/5

Eliminări: 2 x 2 min.

Antrenor: Horaţiu Gal

CSM Bucureşti:

Portari: Oliva, Irimuş

Marcatori: Vujadinovic 5 goluri, Vasquez 4, Vukas 4, Buşecan 4, Roşca 3, Cristescu 2, Răpciugă R. 1, Pătru 1, Răpciugă M. 1, Savenco 1

Aruncări de la 7m: 4/3

Eliminări: 1 x 2 min.

Antrenor: Vasile Stângă

Primarul Ştefănie, prezent la meci alături de echipa ARD

Primarul Tudor Ştefănie, un mare susţinător al echipei de handbal Potaissa Turda, a fost prezent la meci pentru a susţine echipa gazdă în faţa unei echipe dificile. Alături de el, au fost candidaţii ARD pentru Parlamentul României, Mircea Irimie (Camera Deputaţilor) şi Cristian Haiduc (Senat).

"Avem o echipă extraordinară la Turda şi trebuie susţinută în continuare. Păcat că domnii consilieri de la USL şi PPDD nu înţeleg asta şi tot amână luarea unei decizii clare şi favorabile pentru susţinerea echipei. Ea trebuie susţinută. Noi cei de la ARD nu putem să nu sprijinim performanţa, iar cetăţenii sunt sigur că-i vor obliga şi pe cei de la USL-PPDD să ţină cont de eceastă performanţă a echipei de handbal Potaissa Turda! Deja mulţi oameni au semnat pentru dizolvarea actualului Consiliu Local, unde neperformanţa consilierilor USL-PPDDe este tot mai evidentă", a declarat Cristian Haiduc, candidatul ARD pentru Senat, în colegiul care include şi municipiul Turda.

Urmăriţi câteva înregistrări video realizate la acest meci, care surprind şi finalul incandescent din sala Bariţiu, unde un public extraordinar a împins de la spate echipa tzurdeană spre o mare victorie. De asemenea, după joc au fost luate interviuri antrenorului Horaţiu Gal şi jucătorilor Raul Marian şi Ionuţ Ştef. 

Sursa: Ioan Arion / www.turdanews.net

Credit FOTO: MirceaRosca.com
tnpotaissaturda-panduriitgjiufotomircearosca03parkhaniukdediu
 

Etapa curenta

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXV-a  |  Sâmbătă, 25 Martie 2017
CSM Fagaras - HC Odorhei 22 : 36
U Poli Timisoara - HC AP Resita :
CSM Bucuresti - CSU Suceava 29 : 20
AHC Potaissa Turda - HC Dobrogea Sud 35 : 29
CSM Satu Mare - HC Calarasi 25 : 26
Steaua Bucuresti - HC Vaslui 18 : 20
CSM Focsani 2007 - Dinamo Bucuresti 26 : 27

Etapa urmatoare

Liga Nationala 2016-2017
etapa a XXVI-a  |  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
HC Odorhei - CSM Focsani 2007 :
Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti :
HC Vaslui - CSM Satu Mare :
HC Calarasi - AHC Potaissa Turda 27 : 27
HC Dobrogea Sud - CSM Bucuresti :
CSU Suceava - U Poli Timisoara :
HC AP Resita - CSM Fagaras :

Clasament

Liga Nationala 2016-2017
  Home  FullAway
AHC Potaissa Turda33 p.
HC Odorhei32 p.
CSM Bucuresti31 p.
HC Dobrogea Sud31 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
Steaua Bucuresti22 p.
U Poli Timisoara21 p.
HC Calarasi21 p.
HC Vaslui21 p.
10 CSU Suceava18 p.
11 CSM Focsani 200717 p.
12 HC AP Resita9 p.
13 CSM Fagaras7 p.
14 CSM Satu Mare4 p.
Dinamo Bucuresti58 p.
AHC Potaissa Turda56 p.
HC Odorhei53 p.
HC Dobrogea Sud50 p.
CSM Bucuresti49 p.
HC Vaslui38 p.
U Poli Timisoara36 p.
HC Calarasi35 p.
CSU Suceava30 p.
10 Steaua Bucuresti29 p.
11 CSM Focsani 200723 p.
12 HC AP Resita10 p.
13 CSM Fagaras10 p.
14 CSM Satu Mare7 p.
Dinamo Bucuresti29 p.
AHC Potaissa Turda23 p.
HC Odorhei21 p.
HC Dobrogea Sud19 p.
CSM Bucuresti18 p.
HC Vaslui17 p.
U Poli Timisoara15 p.
HC Calarasi14 p.
CSU Suceava12 p.
10 Steaua Bucuresti7 p.
11 CSM Focsani 20076 p.
12 CSM Satu Mare3 p.
13 CSM Fagaras3 p.
14 HC AP Resita1 p.

Galeria foto